Koštunica: Odmah raspisati izbore

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica pozvao je iz Zvečana da odmah bude sklopljen dogovor vlasti i opozicije o raspisivanju vanrednih izbora u zemlji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.05.2010.

17:10

Default images

Koštunica je na sednici GO DSS-a ocenio da su vanredni izbori u zemlji pravi put koji omogućava da se Srbija ponovo sabere i uspostavi jedinstvo.

"Ako vlast i dalje bude insistirala da vlada zato što ima 126 poslanika, nastaviće da se produbljuju i kriza i podele u zemlji. To nije rešenje i to neće ništa dobro doneti Srbiji," rekao je Koštunica.

Predsednik DSS-a rekao je da je ekonomski razvoj Srbije od najvećeg značaja za doslednu politiku očuvanja teritorijalne celovitosti zemlje, kao i svim građanima bude za omogućeno da žive normalno od svog rada.

Koštunica je naglasio da ekonomski program razvoja Srbije koji je napravila DS S za period do 2015, kao najvažniji cilj ima bolji standard građana i da je zaposlenost ključni kriterijum uspešnosti politike vlade.

On je i istakao da, ma kakve razloge navodila sadašnja Vlada, ona ne može pobeći od odgovornosti jer stotine hiljada obećanih radnih mesta nisu otvorena i zbog masovne pojave gubitka posla.

Predsednik DSS-a je posebno govorio o državotvornoj politici koja podrazumeva stalni otvoreni razgovor i dogovor, jedinstvo kada je reč o najvažnijim sudbonosnim pitanjima.

"Politika nacionalnog jedinstva čuva zemlju od pogrešnih odluka kao što su bačeni milioni evra iz budžeta Srbije da se finasira predizborna iluzija zvana 'Fijat' i štiti zemlju od postupnog priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova kroz međunarodne konferencije, poput predstojeće u Sarajevu, na kojima se bezimeno učestvuje", rekao je on..

Koštunicaje upozorio da ako ne bude uspostavljena "politika trećeg puta", koja objedinjuje sve oko najvažnijih državnih I nacionalnih interesa, onda će u Srbiji sve više biti narušavan pravni poredak države, zarad interesa vladajuće stranke.

"Vlasti krišom dogovaraju članstvo u NATO"

"Aktuelna vlast u Beogradu kriomice se dogovara sa zvaničnicima NATO-a kako da Srbija jednog dana postane članica ovog saveza“, kaže Koštunica.

On je izjavio da se sadašjnja vlast o tome tajno dogovora sa zvaničnicima NATO-a, uprkos skupštinskoj rezoluciji iz 2007. godine, kojom je proglašena vojna neutralnost Srbije.

Koštunica je rekao da je na prošlogodišnjem samitu NATO-a "podržano opredeljenje srpske Vlade da Srbija postane članica NATO-a" i dodao da je nedavno generalni sekretar NATO-a izjavio da će "učiniti maksimum" u cilju priključenja Srbije Alijansi, "pristupom korak po korak, kakav je tražila srpska strana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: