32 poginulo u sudaru, 8 u odronu

Najmanje 32 osobe su poginule, a 21 je povređena u sudaru kamiona i autobusa u Fusinu, na severoistoku Kine. A na istoku Kine, 8 ljudi je poginulo u odronu.

Izvor: Beta

Nedelja, 23.05.2010.

10:35

Default images

Prva nesreća se dogodila kada je kamion, vozeći autoputem u suprotnom smeru, u punoj brzini naleteo na autobus koji mu je dolazio u susret.

Na licu mesta su poginuli vozač i još dve osobe u kamionu, kao i 28 putnika u autobusu, navodi agencija Sinhua. Jedna osoba je preminula u bolnici, a svi povređeni su hospitalizovani.

A u putničkom vozu koji je naleteo na odron u istočnoj Kini, poginulo je osam, a povređeno više od 50 ljudi, javila je državna televizija.

Voz na pruzi ka turističkom centru Guilin, iskočio je iz šina u planinama kod grada Fužu, u pokrajini Điangsi.

Odron koji je nastao zbog višednevne jake kiše, potpuno je prekrio prugu.

Na mestu udesa je oko dve hiljade vatrogasaca, policajaca i vojnika, javila je državna novinska agencija Sinhua koja broj žrtava diže na deset, a broj povređenih na 55, od kojih su dva kritično.

Spasioci su zbrinuli 280 ljudi.

Dok odron i dalje preti, spasioci se mehanizacijom probijaju u osam od 17 vagona koji su iskočili iz šina i prevrnuli se.

Pošto je kiša prepunila veštačka jezera u tom kraju, brane su otvorene, a sela poplavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: