Pijani vozač pred Skupštinom

Komitet za bezbednost saobraćaja pozvao je policiju da reaguje povodom snimka na kome se vidi kako pijani vozač krši saobraćajne propise ispred Skupštine.

Izvor: B92

Nedelja, 23.05.2010.

10:21

Default images

Na snimku objavljenom na sajtu "You tube", vidi se vozilo "sitroen C5", čiji je vozač očigledno pijan, a policija mu dozvoljava da napravi prekršaj.

Vozač se parkira ispred Doma Narodne skupštine, pritom koristeći suprotnu traku od one koja je namenjena za njega.

U nameri da stigne tamo gde je naumio kragujevački biznismen Zoran Jovičić "sitroen C5" vozi prema svojim pravilima. Bez obzira što je Bulevar kralja Aleksandra jedna od najprometnijih ulica u Beograd, Jovićić rizikuje i svoj i tuđe živote jer mu se više sviđa sporotni smer.

Policajac ga ubeđuje da se skloni sa ulice , ali mu i dalje dozvljava da vozi , pa Jovičić seče dve trake u suprotnom smeru .

„Ovde se radi o izuzetno grubom prekršaju koji itekako ugrožava bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju. Ove kolovozne trake fizički su razdvojene , vozila koje odolaze iz suprotnog smera apsolutno ne očekuju da će neko na mestu gde su fizički odvojene trake uporavljati njihovom traku u suprotom smeru“, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Prema rečima Okanovića, policajac koji se našao na licu mesta nije saobraćajni policajac, te nije umeo da se snađe u situaciji.

„Policajac jeste reagovao, ali vidimo da on nije saobraćajni policajac, pretpostavaljam da on nije znao koja su njegova ovlašćenja prema vozaču kao učesniku u sobraćaju. Njegova rekacija nije bila adekevatna, takav vozač je trebalo da bude isključen iz saobraćaja kako ne bi nastavio da ugrožava sebe i sve ostale“, kaže Okanović.

Jovičić se zatim pod punim gasom penje na uzani plato ispred ulaza u Dom Narodne Skupštine. Pred samim ulazom pukom srećom uspeva da se ne prevrne, a troje radnika parlamenta koji su tu stajali u poslednji čas su izbegli „pomahnitali ‚sitroen‘".

„Ovaj snimak je dostupan milonima, milijardama ljudi širom Srbije i širom sveta. Očekujemo da je MUP na osnovu ovog snimaka pokrenuo odgovarajući prekršajni postupak , a sud će u prekršajom postupku ceniti da li na osnovu ovog snimka može da se utvrdi krivica gospodina koji se vidi na snimku ili ne“, kaže Okanović.

Jovičić, vlasnik privatne firme „Telefonkomerc“ iz Kragujevca, na kraju se zaustavio na parkingu pored Skupštine, a na snimku se vidi da krivuda i pridržava se za gepek.

B92 nije uspela da stupi u kontakat sa Jovičićem. On je, međutim, dnevnim novima Alo rekao da se incidet dogodio pre možda godinu dana, da nije bio pijan i da će anagžovati advokata ako bude objavljenja ova priča.

U MUP Srbije nam je rečeno da su zauzeti pripremom sutrašnje proslave dana policije i da trenutno ne mogu da komentarišu ovaj snimak.

Ovde možete pogledati snimak koji je okačen na internet stranici You Tube.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: