"Srbija izvoznik bezbednosti"

Srbija je apsolutno odlučna da pokaže da je jača od svakog kriminala i kriminalca, poručio državni vrh sa proslave Dana policije u Makišu.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 23.05.2010.

10:08

Default images

Srbija je izvoznik bezbednosti i ključni činilac bezbednosti u regionu i EU, rekao je predsednik Boris Tadić.

Tadić je dodao da su pravosudne institucije učinile ogroman napor da podignu nivo borbe protiv organizovanog kriminala podižući tako ugled zemlje u svetu, kao i da će Srbija nastaviti da tretira "tu opaku bolest".

On se saglasio sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da policija pripada narodu.

Obraćajući se prisutnima, Dačić je kazao da je država čvrsto rešena da bude deo evropske porodice naroda bez kriminala i opasnosti za građane od terorističkih aktivnosti.

"Nećemo stati dok ne završimo posao borbe protiv kniminala, korupcije i terorizma", kazao je ministar.

"Proteklih decenija živeli smo u društvu u kome je nasilje bilo manir a nasilni postupci deo bontona", ocenio je Dačić i dodao da je današnje vreme prelomno i moramo utvrditi "mogu li prave vrednosti da pobede lažne".

"Cilj je da policija bude moderna, visokoobrazovana, dobro opremljena i dobro plaćena", kazao je on i dodao da policija nije ničija u partijskom smislu, već je narodna i radi za narod i budućnost.

"Ulaganje u policiju je ulaganje u budućnost, srpska polcija ne može da radi svoj posao ako nema uslove za to", rekao je Dačić.

U proteklih godinu dana između dve proslave pet pripadnika MUP Srbije izgubilo je živote.

"Svaki napad na policiju je napad na državu", dodao je on i naglasio da država mora da odgovori i to kazni u najoštrijem obliku.

Dačić je na svečanosti u Makišu dodelio plaketu predsedniku Srbije
Vežba jedinica policije (Tanjug)
Svečanosti je prisustvovao najviši državni vrh, među kojim premijer Mirko Cvetković, ministarka pravde Snežana Malović, ministar ekonomije Mlađan Dinkić, potom policijski vrh, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica.

Posle pozdravnih govora održana je pokazna vežba i defile pripadnika MUP-a.

Specijalne jedinice policije kroz atraktivnu pokaznu vežbu pokazale su neke od načina na koje mogu da štite građane od eventualnog terorističkog napada i drugih pretnji.

Prethodno su se u defileu svih jedinica policije gostima pokazali pripadnici MUPa - od žandarmerije, pa sve do vatrogasaca. Svi oni su pozdravljeni burnim aplauzom.

Svečanost je završena uz jaku kišu, ali ni pretnja lošeg vremena nije sprečila prisustvo nekoliko hiljada građana.

Sinoć uručena priznanja policajcima

(Tanjug)
Ministar policije Ivica Dačić sinoć je uručio na svečanoj ceremoniji priznanja policijskim službenicima za izuzetnu hrabrost ispoljenu u obavljanju službene dužnosti.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić,

"Ponosan sam što je Srbija jedan od ključnih činilaca u borbi potiv organizovanog kriminala, pre svega, šverca narkotika i terorizma na prostoru Jugoistočne Evrope", rekao je Tadić, na sinoćnjoj svečanosti.

Tadić je naveo i da je "Srbija danas partner najznačajnijim obaveštajnim i bezbednosnim strukturama u svetu", navedeno je u saopštenju.

Povodom Dana Ministartsva i Dana policije tradicionalno se uručuju nagrade policajcima koji su pokazali visok stepen profesionalizma, hrabrosti i odlučnosti i koji su se, ličnim primerom, stavili u službu svih građana.

Nagradu je ove godine dobilo 39 policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: