Pajtić: Ušteda 200 miliona dinara

Ustavni sud Srbije praktično je uslišio zahtev iz Vojvodine da 19 poslanika, koji su istovremeno i opštinski čelnici, zadrže obe funkcije.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 22.05.2010.

09:27

Default images

Ovakvim raspletom, zadovoljan je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, koji ističe kako nije uputno da političari komentarišu odluke Ustavnog suda.

"Moram, ipak, da istaknem da nije fer što se podigla tolika prašina zbog dvadesetak vojvođanskih većinskih poslanika, koji čine svega 0,3 odsto od ukupnog broja funkcionera u Srbiji koji imaju dve funkcije", istakao je Pajtić.

On je rekao da bi drugačija odluka donela trošak od nekih 200 miliona dinara za organizovanje novih izbora.

"Izgubili bismo i vreme, šest meseci bismo se bavili novim izborima, stajale bi započete investicije, a dobili bismo na platnom spisku dvadesetak novih funkcionera", rekao je Pajtić.

On smatra da vanredni izbori sada ne bi mogli da ugroze vladajuću većinu Koalicije "Zajedno za Vojvodinu"

"Podsetiću da je DS, zaključno sa nedavnim dopunskim izborima u Vrbasu, Odžacima, Kovinu, Rumi i Žablju, pokazala da je apsolutna vodeća stranka u svih 45 opština u Vojvodini", rekao je Pajtić.

"Čak i da su zbog dvojnih funkcija morali da budu ponovljeni izbori na dvadesetak izbornih mesta, a da DS na njima ne učestvuje, zadržali bismo ubedljivu većinu u pokrajinskom parlamentu. Ne treba zaboraviti da među ukupno 120 poslanika, mi imamo tročetvrtinsku većinu", podsetio je on.

Pajtić je rekao da su sve zemlje Evropske unije regionalizovane, što sa sobom donosi jeftiniju i efikasniju administraciju i da Vojvodina svojim iskustvom može samo da doprinese tom procesu, što će doprineti snazi i celovitosti Srbije.

Upitan treba li Vojvodina da žuri sa otvaranjem predstavništva u Briselu, Pajtić je odgovorio da će, tek kada Srbija postane kandidat za Evropsku uniju, biti ekonomski opravdano otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu.

"Dok Srbija ne stekne taj status, naše predstavništvo ne bi imalo svrhu, jer ne bismo imali pun pristup evropskim fondovima i predstavništvo bi mnogo više koštalo nego što bi donosilo sredstava. U uslovima svetske krize, to bi bilo ravno rasipništvu", istakao je Pajtić.

On je najavio ponovnu kandidaturu za potpredsednika Demokratske stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: