Uhapšen vođa navijača "Partizana"

Vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković.

Izvor: B92

Petak, 21.05.2010.

22:49

Default images

Za Radisaljevićem je, podsetimo, raspisana potraga zbog incidenta koji se desio na stadionu kada su navijači Partizana skandirali autorki “Insajdera”.

Uz skandiranje, "otrovna si kao zmija proći ćes k’o Ćuruvija", navijači su šutirali i proboli plastičnu lutku koja je predstavljala Stankovićevu.

Policija je uhapsila Radisavljevića posle konsultacija sa Javnim tužilaštvom.

"Uz prethodne konsultacije sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, lišen je slobode Miloš Radisavljević (1983), jedan od vođa navijača "Partizana", grupa "Alkatraz" zbog postojanja osnovane sumnje da je 16. decembra 2009. godine izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138. stav 3, na štetu novinarke B92 Brankice Stanković", kaže za B92 načelnik odeljenja za javni red i mir policijske uprave Beograd Milan Stanić.

Radisavljević je 8. maja viđen na fudbalskoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde, koja se igrala na stadionu Partizana.

Direktor policije Milorad Veljović tada je rekao da je i policija videla Radisavljevića na stadionu, ali da nije imala osnov da ga hapsi, zbog, kako je objasnio, pravnog vakuma.

Veljović je danas za B92 rekao da je posle jučerašnjeg sastanka sa republičkim tužiocem Miljkom Radisavljevićem, na kojem je dogovoren novi vid borbe protiv nasilja na stadionima, doneta odluka o hapšenju Miloša Radisavljevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: