Kuzmanović negirao krivicu

Okrivljeni Milenko Kuzmanović pred sudom je negirao umešanost u ubistvo vlasnika zagrebačkog “Nacionala“ Ive Pukanića.

Izvor: B92

Petak, 21.05.2010.

18:30

Default images

Kuzmanović, koji je kao član grupe Sretena Jocića optužen za umešanost u ubistvo Pukanića, rekao je da je za hrvatskog novinara čuo tek kada je on ubijen, 23. oktobra 2008.

Kuzmanović, koji je iznošenje odbrane nastavio odgovorima na pitanja tužilaštva i suda, rekao je da je optuženog Amira Mafalanija, kome se sudi u Zagrebu, poznavao po nadimku Snork, a ne po imenu i prezimenu.

Na pitanje zamenika tužioca za organizovani kriminal Jovice Jovanovića kako su se u Kuzmanovićevoj fleš memoriji našli Mafalanijevi ime, prezime i adresa, pa još i ime Mafalanijeve majke Branke, Kuzmanović je odgovorio da je to zato što je nameravao da DHL-om pošalje Snorku majice, ali da to nije učinio.

Kuzmanović je rekao i da to nije pomenuo u ranijim saslušanjima pred policijom i istražnim sudijom, niti u odbrani pred Specijalnim sudom, jer se nije setio.

Optuženi je na pitanje tužioca odgovorio da je Snork (Mafalani) imao njegovu i-mejl adresu jer se Mafalani "raspitivao o nabavci flaša iz Srbije". Kuzmanović je precizirao da je taj mejl otvorio na ime Sebastijan Mendoza.

Kuzmanović, koji je na početku iznošenja odbrane rekao da od svih optuženih poznaje samo Roberta Matanića, kome se sudi u Zagrebu, danas je rekao da je u Matanićevom društvu video i hrvatskog zaštićenog svedoka Tomislava Marjanovića, koji mu je bio poznat po nadimcima Vjeverica i Vjev.

Kuzmanović je optužen da je trebalo da sačeka Matanića kod motela Spačva u blizini granice Srbije i Hrvatske i da mu obezbedi prelazak u Srbiju posle ubistva Pukanića. Kuzmanović i Jocićev najbliži saradnik Slobodan Đurović uhapšeni su 29. oktobra 2008. kod Spačve, šest dana posle ubistva Pukanića.

Optuženi je naveo da mu je jedini nadimak Mića i da je tek u spisima predmeta video da su ga Matanić i njegova devojka u sms porukama na dan hapšenja oslovljavali sa Šajka i Šajkoni.

Kuzmanović je rekao i da sa Matanićem nikada nije pričao o Jociću, niti ga Matanić pominjao.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu za ubistvo Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića sudi se Kuzmanoviću, Jociću i Željku Milovanoviću, optuženom da je stavio eksploziv u moped koji je zatim ostavio pored Pukanićevog automobila.

U Zagrebu je 3. februara počelo suđenje ostalim članovima grupe koja se tereti za ubistvo Pukanića. Na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda sede Jocićev najbliži saradnik Slobodan Đurović, rođaci Robert Matanić i Luka Matanić, Amir Mafalani i Bojan Gudurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: