Razbijanje kriminalnih grupa u BiH

Velikom policijskom akcijom pod nazivom "Kodžaga", u BiH su razbijene najmanje dve kriminalne grupe, a uhapšene su 33 osobe.

Izvor: B92

Petak, 21.05.2010.

18:21

Default images

Među uhapšenima su i dva policijska službenika - jedan iz Brčko Distrikta, a drugi iz Doboja, saopšteno je u Banjaluci.

Ovom operacijom obuhvaćene su 73 osobe, od kojih je 13 u bekstvu, a za ostale je podnet izveštaj nadležnim tužilaštvima o počinjenom krivičnom delu, rečeno je na konferenciji za novinare.

Konferenciji su prisustvovali glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin, načelnik Uprave kriminalističke policije MUPRS-a Gojko Vasić i šef policije Brčko Distrikta Goran Lujić.

Akcija je, kako je rečeno, bila usmerena na borbu protiv organizovanog kriminala, suzbijanje, proizvodnju i promet droga i oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Barašin je ocenio da je akcija sprovedena veoma uspešno, nakon višemesečnog praćenja i rada svih policijskih agencija u BiH.

To je udar, kazao je on, na organizovani kriminal, ali i činjenica da se kriminal u raznim oblicima u BiH i regionu infiltrira i dešava na razne načine.

Lujić je precizirao da je u akciji pronađeno 6,5 kilograma heroina, 180 kilograma marihuane, 2.300 tableta ekstazija, određena količina amfetamina i kokaina, kao i veća količina naoružanja i municije.

Akcija koja je izvevdena pod nazivom “Kodžaga“, planirana je od 2009. godine, a u njoj je, kako je rečeno, učestvovalo više od 700 policajaca iz cele BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: