Glodar na Obaminoj konferenciji

Mali glodar protrčao je ipsred ulaza u Belu kuću neposredno pred početak konferencije za novinare predsednika SAD Baraka Obame.

Izvor: B92

Petak, 21.05.2010.

17:50

Default images

Pre nego što je Obama, u vrtu predsedničke rezidencije, počeo konferenciju, iz grma sa njegove desne strane, ispred Ovalne sobe, izjurio je mali glodar.

Skrenuvši pažnju snimatelja, nezvani gost je protrčao ispred govornice sa insignijama predsednika SAD, i nestao u žbunju. Predsednik nije ni video životinjicu, tako da nije reagovao i, pošto je dao izjavu, okrenuo se i otišao.

Kada se predsednik našao u svojoj Ovalnoj sobi, na bezbednom, među novinarima se razvila žučna debata o tome šta su zapravo videli - da li je to bio pacov, miš, krtica ili neki druga vrsta glodara, a u raspravu su se uključili i stručnjaci.

Rasel Link, koji radi u odseku za zaštitu divljih životinja države Vašington, odbacio je mogućnost da se radi o pacovu, jer nedostaje tipičan dugi rep.

Posle analize snimka, on je zaključio da je u pitanju voluharica, odnosno poljski miš.

To nije prvi put da se u Beloj kući pojave glodari, čak i ružičnjaku. Prošle nedelje, pre nego što će Obama dati izjavu o isticanju nafte u Meksički zaliv, pred kamermanima je protrčala žiovotinja slična ovoj.

U prostoru za medije u Beloj kući, pre nego što je u vreme prethodne administracije obavljen veliki posao renoviranja, novinari su bar jednom imali susret sa pacovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: