RS: Silajdžić u BG samo nezvanično

Poseta predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića Beogradu 25. maja je nezvanična, kaže član predsedništva iz RS Nebojša Radmanović.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.05.2010.

17:23

Default images

On je naveo da samim tim nikakvi dokumenti ne mogu da proizađu iz takve posete, pa na sednici Predsedništva nije bilo nikakvih stavova o tome, kao ni platforme za tu posetu.

Radmanović je ocenio da ta poseta neće doprineti boljim odnosima BiH i Srbije, kao i da ne treba očekivati izvinjenje Silajdžića za srpske žrtve u prethodnom ratu, jer on jednostavno ne razmišlja tako.

Povodom istanbulske deklaracije, Radmanović je ponovio da takva deklaracija ne postoji, i to ne samo za njega nego ni za BiH, jer je Silajdžić bio u nezvaničnoj poseti Turskoj.

To znači, objasnio je on, da nije imao stav Predsedništva ni o odlasku ni o prihvatanju bilo koje deklaracije, pa prema ustavu BiH taj dokument i ne postoji. "A i da je taj dokument bio na dnevnom redu Predsedništva, ne bi mogao da bude prihvaćen", rekao je Radmanović, kao i da bi tada u najmanju ruku usledio zahtev za zaštitu entitetskog interesa.

Silajdžić dolazi u radnu posetu Srbiji po dogovoru sa domaćinima u Beogradu, najavljeno je juče.

Istanbulsku deklaraciju potpisali su u Istanbulu 24. aprila predsednik Predsedništva BiH Haris Silajdžić, predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Turske Abdulah Gul.

U njoj su dogovoreni oblici saradnje te tri zemlje u cilju podsticanja regionalne saradnje i stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: