Sporazum sa Pakistanom

Predstavnici Srbije i Pakistana potpisali su u Beogradu sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka.

Izvor: Beta

Petak, 21.05.2010.

17:05

Default images

Sporazum su potpisali ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović i ambasador Pakistana u Srbiji Muhamed Navaz Čaudri, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Dragutinoviceva je kazala da je to prvi korak u oživljavanju privredne saradnje dve države i izrazila zadovoljstvo što su pakistanski privrednici zainteresovani za saradnju u oblasti energetike, poljoprivrede i tekstilne industrije.

Pakistanski ambasador Muhaned Navaz Čaudri kazao je da su privrednici iz Pakistana zainteresovani za organizovanje biznis foruma, krajem godine u Beogradu, na kojem bi se direktnije razgovaralo o mogućim investicijama.

Međusobnu saradnju trebalo bi unaprediti preko privrednih komora dve države, kazao je Čaudri.

Ukoliko se postupak potvrđivanja sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u parlamentima obe države okonča do kraja 2010. godine, ugovor će početi da se primenjuje od 1. januara 2011. godine.

Sporazum sa Pakistanom je 52. ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koji je Srbija potpisala. U primeni je 37 potpisanih sporazuma, dok je preostalih 15 u fazi potvrđivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: