Maturantima poslednji dan škole

Maturantima gimnazija u Srbiji i osmacima danas je bio poslednji dan u školi.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 21.05.2010.

16:17

Default images

Zbog prijemnih ispita za upis u srednje škole i na fakultete nastava za njih se završava ranije nego ostalim đacima.

Beogradski maturanti su tradicionalno i ovaj poslednji školski dan proslavili kupanjem u fontani na Trgu Nikole Pašića. Prema kalendaru školskih aktivnosti Ministarstva prosvete, raspust će za sve ostale osnovce početi 14. juna.

Učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola nastavu završavaju 28. maja. Svi ostali srednjoškolci na odmor odlaze 18. juna.

Ples maturanata na gradskim trgovima

Više od 4 000 maturanata Srbije danas je, tačno u podne, zaplesalo na centralnim gradskim trgovima, u okviru tradicionalne evropske manifestacije "Ples sa Evropom - maturantska parada 2010", obeležavajući tako kraj školske godine.

Maturanti u Jagodini, Kraljevu, Zrenjaninu, Užicu i Negotinu su se tako igrom pridružili svojim vršnjacima u Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Rumuniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, koji su na isti način proslavili kraj školske godine.

Veseli maturanti su plesali kvadril Johana Štrausa, bili su obučeni u crvene i bele majice i nosili su kišobrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: