Mladićeve beleške dokazni materijal

Tužilaštvo Haškog tribunala namerava da beleške generala Ratka Mladića uvede u dodatni dokazni materijal na suđenju lideru SRS Vojislavu Šešelju.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

15:15

Default images

Tužilaštvo je od pretresnog veća zatražilo da mu se omogući da zahtev preda do 16. umesto do 1. juna ove godine, javlja Srna.

Mladićeve beleške pronađene u stanu njegove supruge Bosiljke, Tužilaštvo je od Vlade dobilo 11. maja i već su ponuđene kao dokazi na suđenju Radovanu Karadžiću, Mići Stanišiću i Stojanu Župljaninu, kao i Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Na suđenju Šešelju, koji je optužen za progone nesrpskog stanovništva sa područja BiH, Hrvatske i Vojvodine, pretresno veće treba da donese odluku hoće li biti saslušana još dva svedoka, a administrativna rasprava je zakazana za 14. jun.

Ukoliko veće prihvati da se Mladićeve beleške uvedu u spise u ovom predmetu, produžiće se i dokazni postupak optužbe.

"Iako prepisivanje i prevod beležaka nisu završeni, obavljene analize ukazuju da je Mladićev materijal autentičan i na prvi pogled se može reći da sadrži
materijal koji ima dokaznu vrednost i u ovom predmetu", stoji u podnesku Tužilaštva.

Haškom tužilaštvu predato je 18 Mladićevih svesaka, odnosno oko 3 500 rukom pisanih stranica, u kojima su beleške iz perioda od juna 1991. do novembra 1996. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: