Krediti vredni 1.5 milijardi dinara

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i direktorka Fonda za razvoj Snežana Repac su potpisali ugovore s korisnicima kredita ove finansijske institucije.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

14:32

Default images

Reč je o kreditima za dugoročno finansiranje razvojnih programa iz privrede i posebno iz poljoprivrede, kao i kratkoročnim pozajmicama za podsticaj izvoza.

Prema rečima Pajtica dodeljena su sredsva u vrednosti od 1.5 milijardi dinara koji su namenjeni svim privrednim delatnostima.

"Sredstva od 1,5 milijardi dinara, koliko smo danas dodelili, namenjena su praktično za sve privredne delatnosti i za sva preduzeća i poljoprivredna gazdinstva, bilo da su mala, srednja, ili isključivo izvozno orijentisana", rekao je Pajtić novinarima.

Prema njegovim rečima ti izuzetno povoljni krediti Fonda predstavljaju jedan od najuspešnijih programa zapošljavanja, zahvaljujući kojim je do sada radno mesto našlo oko 20.000 ljudi.

"Do sada smo, na taj način, u privredu uložili 21,5 milijardi dinara, a interesovanje za kredite je veoma veliko pošto su kamate verovatno najpovoljnije ne samo u našoj zemlji, već i u okruženju i kreću se od 2,8 do 4,2 odsto godišnje", dodao je Pajtić.

Snežana Repac je ukazala da je došlo do promene u radu Fonda, tako da on više ne odobrava kredite povremeno, već u kontinuitetu.

"Sledeća odluka Upravnog odbora Fonda o dodeli kredita će biti doneta već u junu, a svi oni koji nisu stigli da dostave svoje projekte imaju vremena da to učine do kraja godine. Imaju, dakle, dovoljno vremena da sagledaju sve svoje mogućnosti i konkurišu za pravu stvar", rekla je Repac, koja je nedavno izabrana na tu dužnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: