Protest radnika "Geneksa"

Oko 400 bivših radnika i penzionera "Generaleksporta" protestvovalo je ispred Ministarstva ekonomije zbog neisplaćivanja naknade od 20,66 miliona evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

13:30

Default images

"U Ministarstvu ekonomije nam je obećano da će naš problem biti stavljen na dnevni red Vlade", kaže predsednica Udruženja radnika Zorica Sekulovski.

Prema njenim rečima, radnici sada traže da se sastanu sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem ili državnim sekretarom u tom ministarstvu Nebojšom Ćirićem.

Na pitanje, zbog čega radnici protestuju ispred zgrade Ministarstva ekonomije kada je u više navrata upravo iz tog ministarstva bilo naznačeno da je za isplatu naknada nadležno Ministarstvo finansija i Uprava za trezor, Sekulovski je navela da tek tu nastaje zabuna radnika jer više i ne znaju gde da traže da se ispoštuje to njihovo pravo.

"Mi smo dobili obaveštenje iz Ministarstva finansija da Uprava za trezor decidno tvrdi da sredstva od prodaje imovine nisu vodjena kroz Upravu trezora. Ali ja posedujem izvode da jesu", rekla je Sekulovski i naglasila 'da se tok novca ne zna'.

"Poslaću ponovo dopis Ministarstvu finansija, da nam se objasni kako su sredstva prikazana da nisu ušla u trezor", rekla je ona i naglasila da je 'moguće da je novac došao u Trezor putem nekih drugih računa'.

Imovina "Geneksa" u Beogradu prodata je 31. marta 2008. konzorcijumu firmi IHG menadžment iz Holandije i kompanije Miroslava Miškovica "NBG propertis" iz Beograda za 148, 8 miliona evra.

Imovina "Geneksa" na Kopaoniku prodata je u decembru 2008. godine "MK Grupi" za iznos od 23 miliona evra.

Radnici tvrde da su još 29. maja 2009. godine stekli svi uslovi za isplatu ovih naknada koje su utvrdjene Programom restrukturiranja ove kompanije.

Pravo na naknadu ima oko 5.000 bivših radnika "Geneksa", odnosno oko 20.000 članova njihovih porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: