Prekinut štrajk u gimnaziji

Sindikat zaposlenih u Požarevačkoj gimnaziji prekinuo je štrajk, nakon što je Ministarstvo prosvere uvelo privremene mere u tu školu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.05.2010.

12:51

Default images

Zaposleni u Požarevačkoj gimnaziji bili su u štrajku od 6. maja zbog imenovanja Andrejane Milić za direktorku škole, iako nije imala podršku kolektiva.

U Gimnaziju je stiglo i najavljeno rešenje ministra prosvete Žarka Obradovića o uvođenju privremenih mera u tu školu.

Za vršioca dužnosti direktorke postavljena je članica kolektiva Slavica Bogdanović Duruz, a imenovan je i privremeni petočlani Školski odbor.

U Odboru se nalaze i dva dosadašnja člana predsednik Slobodan Jović i predstavnik Saveta roditelja Obrad Obradović.

Grupa nezadovoljnih roditelja najavila je jutros u školi da će zatražiti ostavku načelnice školske uprave Vesne Zdravković koju smatraju odgvornom za dešavanja u Gimaziji.

Ti roditelji su izrazili i nezadovoljstvo sastavom privremenog Škošlog odbora.

Školski odbor i v. d. direktorke dužnost će preuzeti sutra, a privremene mere će trajati najduže šest meseci, posle ćega će biti imenovan novi direktor i Školski odbor.

Odluku o uvođenju privremenih mera ministar je doneo juče posle pregovora predstavnika Republičke prosvetne inspekcije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i sindikata zaposlenih u toj školi. U pregovorima je putem telefona učestvovao i ministar Obradović.

U znak solidarnostui sa Požarevačkom gimnazijom juče su u organizaciji Unije štrajkovale 363 škole u Srbiji u kojima nisu održani prvi časovi u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni.

Zaposleni u Požarevačkoj gimnaziji štrajkovali su od 6. maja zbog odluke Školskog odbora da za direktora postavi Andrejanu Milić, nastavnicu u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" koja nije imala podršku nijednog člana Nastavničkog veća.

Milićeva je odbila da podnese ostavku koju su tražili predstavnici štrajkača i Unija sindikata prosvetnih radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: