BiH: Akcija protiv kriminala

U više gradova BiH je u toku akcija policijskih snaga protiv organizovanog kriminala i ilegalne trgovine drogom i oružjem.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 20.05.2010.

12:03

Default images

Do sada je uhapšeno 48 osoba i pretreseno više od stotinu lokacija radi otkrivanja organizovanih kriminalnih grupa.

Akcija je usmerena na otkrivanje i kazneno gonjenje osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, ilegalni promet droga i oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namene.

Akcija se izvodi po nalogu Tužilaštva BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da policijske agencije akciju sprovode u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Brčkom, Odžaku i Čeliću, dodajući da rad policijskih agencija kordiniraju tužioci Posebnog odeljenja za organizovani kriminal državnog tužilastva.

"Cilj akcije je zadavanje ozbiljnog udarca organizovanom kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama koje deluju u više gradova u BiH", kazao je Grubešić.

U Brčkom je uhapšen jedan policajac, koji se dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo rekao je da je akcija pod kodnim nazivom "Kodžaga" pripremana duže vreme, navodeći da je u operaciji zaplenjeno veća količina narkotika, oružja i municije.

On je naveo da među uhapšenima ima i policijskih službenika.

Načelnik Uprave kriminalističke policije RS Gojko Vasić kazao je da policija radi na hapšenju pripadnika dve veće organizovane kriminalne grupe, protiv kojih će postupak voditi Tužilaštvo BiH.

Tužioci iz Posebnog odeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju nalaze se na terenu i koordiniraju rad policijskih snaga.

U akciji učestvuju pripadnici MUP-a Republike Srpske, koji je nosilac akcije, kao i pripadnici MUP-a Federacije BiH i MUP-a distrikta Brčko.

Pomažu i nadležne policijske snage kantona na području Federacije BiH, precizirala je agencija FENA.

Agencija FENA je navela da je današnja akcija rezultat dugotrajnog i napornog rada policijskih snaga i tužilaca i predstavlja odlučan korak Tuzilaštva BiH i policijskih agencija u BiH u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa koje deluju u vise gradova.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode biće predati tužiocima koji će uputiti predloge za određivanje mera pritvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: