Euleks Tačiju pregledao prtljag

Prtljag kosovskog premijera Hašima Tačija i još četvorice ministra detaljno je pregledan na prištinskom aerodromu prilikom njihovog odlaska u Tursku.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.05.2010.

11:58

Default images

Carinici Euleksa su na aerodromu izvršili detlajnu kontrolu Tačija i ministara Fatmira Ljimaja, Envera Hodžaja, Ljutfija Žarka i Bleranda Stavilecija, piše “Zeri“.

Na polasku u dvodnevnu zvaničnu posetu Turskoj, vladina delegacija je morala da ide pešice nekoliko metara, jer njihovom automobilu nije bilo dozvoljeno da se sasvim približi avionu, kako što je uobičajeno.

Njihov automobil je viđen kako se vraća nazad do oznake "Gate1" na aerodromu dok su vladini zvaničnici išli pešice.

Vrata VIP zone kroz koja kolima prolaze najviši zvaničnici Kosova su bila blokirana automobilom carinske službe Euleksa, dok je u blizini viđeno nekoliko carinika misije.

Zvaničnici Euleksa nisu izneli mnogo detalja u vezi sa ovom carinskom kontrolom, koja nije uobičajena, ali su objasnili da je reč o zakonskoj proceduri.

"Danas su carinski službenici Kosova i iz Euleksa, u saradnji sa obezbeđenjem aerodorma, izvršili kontrolu prtljaga, uz pomoć skenera sa X zracima u VIP zoni prištinskog aerodroma. To su zakonske procedure", rekao je portparol Euleksa Bljerim Krasnići.

On nije nije naveo da li se kontrola desila sa nekim određenim ciljem upravo kada su putovali neki vladini službenici.

Vlada Kosova se nije oglasila povodom ovog neuobičajenog poteza na aerodromu, već je samo sopštila da vladina delegacija odlazi u dvodnevnu posetu Turskoj, gde će se Tači sastati sa turskim kolegom Tajipom Erdoganom.

Euleks je nedavno obavio pretres Ministarstva transporta kojim rukovodi Fatmir Ljimaj, zbog sumnji u proneveru veće sume novca. Ljimaj je u vladinoj delegaciji koja je otputovala u Tursku.

Poseta Tačija, Ljimaja i ostalih ministara, dešava se samo nekoliko dana nakon što je tursko-francuski konzircijum dobio koncesije na prištinskom aerodromu.

Ovaj izbor je bio praćen optužbama za korupciju od strane nekoliko konkurentskih kompanija, opozicionih partija i predstavnika civilnog društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: