Kampanja za izbore u Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice u toku je predizborna kampanja za vanredne lokalne izbore 30. maja.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

09:14

Default images

Istog dana će po odluci Vlade Srbije biti održani i lokalni izbori u Novom Brdu. Za kosovske Srbe, međutim, izbori u Mitrovici su bitniji jer u tom delu grada izbore planira i kosovska vlada.

Desetak dana pred izbore, Kosovska Mitrovica je oblepljena bilbordima sa stranačkim likovima i porukama.

Trinaest stranaka i građanskih incijativa predalo je liste kandidata za 30 odbornika. Među njima su i najjače vladajuće i stranke opozicije sa centralama u Beogradu.

Žiteljima severnog dela grada potrebni su voda, struja, posao, prostor za kretanje po gradu. Obećanja stranaka i građanskih lista se kreću ka tome.

Severna Mitrovica je u toku predizborne kampanje dobila novi asfalt u glavnoj ulici. Nastupi stranaka za sada ne izazivaju veliku pažnju građana.

Izbore u severnom delu Mitrovice planira i kosovska vlada. Stoga su za srpske stranke izbori u Mitrovici više nego lokalni.

Izbori u Mitrovici su vanredni. Raspisala ih je Vlada Srbije zbog neslaganja prethodne koalicije. Pravo glasa u Mitrovici ima oko 19 000 birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: