Obradović: Bolje obrazovanje na KiM

Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da je strateški cilj ministarstva pomoć u materijalnom i statusnom položaju i opštim uslovima obrazovanja na Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 19.05.2010.

17:24

Default images

Ministar Obradović otvorio je u Kosovskoj Mitrovici objekat Studentskog centra Priština - Kosovska Mitrovica.

"Ovaj deo svoje posete posmatram i u okviru državne politike i onoga što rade Vlada i država, jer je činjenica da svi pomažemo ljudima koji žive na Kosovu ", rekao je Obradović.

"Znam da to nije jednostavno, ovde je vrlo teško živeti, ali pokušavamo na različite načine da im život učinimo lakšim i da znaju da smo mi sa njima jer ovo je duga i teška borba i samo uporni i oni koji veruju u svoje ciljeve mogu da uspeju, a ja sam ubeđen da smo svi u Republici Srbiji na istom zadatku“, naglasio je ministar.

Na pitanje kako će Ministarstvo reagovati ukoliko pojedini fakulteti prištinskog Univerziteta (PU) sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i sledeće školske godine povise cene školarina mimo stava Ministarstva da se to ne radi, Obradović je rekao da to neće podržati ukoliko se usvoje izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju.

"Ako usvojimo izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, koji je u proceduri, ja kao ministar neću dati saglasnost za te odluke“, kazao je ministar Obradović.

Direktor Studentskog centra Priština - Kosovska Mitrovica Jovo Popović naveo je prilikom otvaranja novog objekta u okviru studentskog doma broj 5 da će na dve etaže biti uprava i administracija studentskog centra, na druge dve će biti smeštajni kapaciteti za studente i profesore, dok su tri prostorije odvojene za studentsku polikliniku. Time će se obezbediti novih 60 mesta za studente.

"Ovo nije kraj, planiramo i dalje da gradimo. Znamo da Ministarstvo nema dovoljno novca, ali ćemo tražiti donatore i iz zemlje inostranstva da ovom kraju pomognu u ostanku i opstanku. To ćemo raditi za omladinu i građane Kosovske Mitrovice i okolnih opština koje gravitiraju ovom okrugu“, rekao je Popović.

Ministar Obradović je u Kosovskoj Mitrovici posetio i OŠ "Branko Radičević“, a bio je i gost PU, gde je u prostorijama Rektorata razgovarao sa rektorom Zdravkom Vitoševićem, dekanima fakulteta PU i studentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: