Razrešena direktorka gimnazije

Ministar prosvete Žarko Obradović doneo je odluku da se raspusti školski odbor požarevačke Gimnazije i da se sa mesta direktora razreši Andreana Milić.

Izvor: B92

Sreda, 19.05.2010.

11:57

Default images

Pregovori predstavnika prosvetne inspekcije, Unije sidikata prosvetnih radnika i sindikata zaposlenih završeni su, a na telefonskoj vezi je bio i Obradović.

Kako kaže predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Leonardo Erdelji, ministar je doneo odluku da se uvedu privremene mere u gimnaziji, da se imenuje vršilac dužnosti direktora i postavi novi školski odbor.

Zaposleni štrajkuju od 6. maja zbog odluke Školskog odbora da za direktora postavi Andreanu Milić, nastavnicu u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" koja nije imala podršku nijednog člana Nastavničkog veća.

Milić je odbila da podnese ostavku što su tražaili predstavnici štrajkača i Unija sindikata prosvetnih radnika.

U jednom trenutku došlo do manjeg incidenta kada je grupa nezadovljnih roditelja nakon završenih pregovora ušla u kancelariju direktorke i od nje tražila objašnjenje zbog čega ne želi da se povuče, međutim većih incidenata nije bilo.

Profesori su istakli da će o daljim koracima štrajka odlučivati sutra ujutro kada im bude predočeno pisano rešenje ministra.

Erdelji je rekao da će najverovatnije za vršioca dužnosti direktora biti izbran neko iz kolektiva škole ali ne i Andreana Milić.

On je rekao da sindikat "najverovatnije" neće potpuno obustaviti rad u 600 škola u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: