Kuči: Stigao poziv za Sarajevo

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da je Kosovo dobilo zvaničan poziv da učestvuje na regionalnoj konferenciji u Sarajevu početkom juna.

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

23:12

Default images

Kuči kaže da će Kosovo biti predstavljeno ravnopravno, kao i sve druge države, i da će izneti svoje viđenje o regionalnim kretanjima i evropskim integracijama.

Dodao je da na međunarodnim i regionalnim skupovima niko ne može predstavljati Kosovo, sem kosovskih institucija.

"Kosovo je zainteresovano da učestvuje na toj konferenciji, da pruži svoj doprinos o temama koje su od značaja za regionalnu saradnju ali i evropske integracije. Tu ćemo, naravno, biti ravnopravno tretirani i sa pristupom koji će sačuvati dostojanstvo predstavnika ali i državnog integriteta", rekao je Kuči.

Iz UNMIK-a najavljuju da očekuju da šef UNMIK-a Lamberto Zanijer dobije poziv za konferenciju u Sarajevu, ali da će u ime Kosova govoriti predstavnici kosovskih institucija.

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić je izjavio da će Kosovo na toj konferenciji biti predstavljeno kao UNMIK/Kosovo.

Organizator konferencije, predsedavajuća Evropskom unijom Španija, saopštio je da će se u predstavljanju učesnika konferencije koristiti model Gimnih - bez imena i zastave države koju predstavlja, već samo sa imenom učesnika konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: