SPS i SVM: Nova faza odnosa

Lideri Socijalističke partije Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara održali su prvi zvanični sastanak od kada postoje te dve političke opcije.

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

23:04

Default images

Jedan od ciljeva razgovora bio je, kako su naveli, prevazilaženje predrasuda koje su opterećivale njihove političke odnose.

Šef socijalista Ivica Dačić očekuje da će taj, kako ga je nazvao istorijski susret, staviti tačku na pitanja iz prošlosti. Pastor je rekao da su ovim sastankom pokazali zavidnu dozu hrabrosti tako da su spremni i sposobni da okrenu list u novoj knjizi.

"U proteklom periodu je bilo i mnogih predrasuda i nekih uvreženih mišljenja iz prošlosti i želimo da stavimo tačku na sva ta pitanja koja možda opterećuju i naše današnje odnose“, rekao je predsednik SPS Ivica Dačić, nazvavši ovaj susret partijskih vrhova dve stranke istorijskim.

Dačić je rekao da je nivo dosadašnje saradnje bio veoma visok, ali da je dogovoreno da sastanci i komunikacije budu redovni, i da sve stranke budu "partneri na političkoj sceni Srbije".

Razgovori stranačnih prvaka o budućoj intenzivnijoj saradnji, zapravo su samo nastavak dobrih odnosa koji poslanici te dve partije gaje u Skupštini Srbiji, tvrdi predsednik SVM-a Ištvan Pastor.

Kako je objasnio, sastanak pokazuje važnu dozu hrabrosti u politici, ali i sposobnost okretanja novog lista.

"Ovim smo sastankom pokazali zavidnu dozu hrabrosti tako važnu u politici da smo spremni i sposobni da okrenemo list u novoj knjizi, kako smo to konstatovali u razgovoru“, rekao je Ištavan Pastor.

Između SPS i SVM, smatra Pastor, ne postoje krupne razlike koje bi sprečavale normalnu saradnju i komunikaciju i to je važno ne samo za odnos između dve stranke nego i generalno za političku stabilnost Srbije.

Jedan od najvažnijih zaključaka razgovora je da između SPS-a i SVM-a ne postoje krupne razlike koje sprečavju saradnju i komunikaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: