Beograd: Legalizacija na 240 rata

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su izmenu odluke kojom se građanima omogućava da stambeni prostor legalizuju na 240 mesečnih rata.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 17.05.2010.

12:20

Default images

To će biti pmogućno vlasnicima koji su podneli zahtev za legalizaciju poslovnog prostora do 100 kvadrata, dok će kod većih objekata to biti moguće na 60 mesečnih rata.

Odbornici su usvojili i Izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa predlogom odluke o utvrđivanju prestanka mandata nekoliko odbornika vladajuće koalicije, koji su podneli ostavke zbog duplih funkcija.

Usvojen je, takođe i izveštaj iste komisije, koja je potvdila prestanak mandata odbornika Demokratske stranke Maje Stefanović i odbornika Demokratske stranke Srbije (DSS) Dušana Blagojevića, koji su danas, na lični zahtev, podneli ostavke.

Komisija je, umesto njih, imenovala, a skupština potvrdila mandat Dušanu Cvijetiću sa izborne liste ''Za evropski Beograd - Boris Tadić'' i Stanislavu Kulačinu sa izborne liste DSS - a.

Odbornik DSS-a, Nebojša Bakarec, ponovio je prilikom usvajanja tih Izveštaja, stav sa prethodne sednice, kada su opozicione stranke u znak protesta napustile zasedanje, da među odbornicima ima još nekoliko osoba sa duplim funkcijma, i da one po novom zakonu treba da podnesu ostavku na jednu od njih.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić naveo je da su se o tom slučaju već izjasnili nadležni organi podsetivši da Zakon o lokalnoj samoupravi jasno definiše tu oblast, kao i da nije na odbornicima da je tumače.

U nastavku zasedanja usvojen je Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda, takođe i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o mreži osnovnih škola, kao i Predlozi za izbor zamenika zaštitnika građana.

Lažna dojava o bombi

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić izjavio je da je dojava o podmetnutoj bobi u gradskoj skupštini bila lažna.

Antić kaže da ne može da shvati zašto se to radi kada skupština donosi važne odluke i apelovao na sve da se to ne dešava.

Zgrada Skupštine Beograda na Trgu Nikole Pašića prethodno je evakuisana oko podneva na kraju sednice Skupštine grada zbog dojave o podmetnutoj bombi.

Na kraju sednice, koja je počela u 10.00, predsednik Skupštine Aleksandar Antić, pozvao je šefove odborničkih grupa da priđu stolu i potom obavestio odbornike da je primljena dojava o bombi.

Antić je tada naveo da je dojava verovatno lažna, ali da je zbog bezbednosti zaposlenih i svih ostalih neophodno napustiti zgradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: