Bajatović najavio utiskivanje gasa

Zajedničko srpsko-rusko utiskivanje gasa u podzemno skladište Banatski Dvor moglo bi da počne sledeće nedelje, kaže direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Izvor: B92

Nedelja, 16.05.2010.

21:14

Default images

Prva zvanična najava da će gas početi da se utiskuje 12. maja, kako je Bajatović objasnio gostujući u Vestima TVB92, nije se ostvarila zbog administrativnih prepreka.

Skladište gasa Banatski Dvor tehnički je završeno, a uzrok kašnjenja je to što do sada nije rešeno pitanje vlasništva nad parcelama na kojima se bušotine nalaze, objasnio je Bajatović.

“Ja mislim da je to ovih dana bilo gotovo i da ćemo iduće nedelje imati konačnu sednicu skupštine i uprave Banatskog Dvora”, najavio je Bajatović.



“Banatski Dvor kao preduzeće postoji i radi, ali još do kraja nisu upakovane sve stvari oko zajedničkog funkcionisanja. Prema tome, neće biti nikakvih problema za iduću grejnu sezonu”, ocenio je on.

Bajatović očekuje i da će ruska strana zameniti gas koji smo prošle godine zbog krize uvozili iz Mađarske. Da bi se to dogodilo, Srbija će taj gas morati da prikaze kao tzv. "jastučni gas". Trenutno u skladištu ima 204 miliona kubika gasa koji bi mogao da se iskoristi kao “jasutčni gas”.

Govoreći o pre par dana održanom grčko-srpskom sastanku u Atini, Bajatović je istakao da su grčki privrednici uprkos krizi zainteresovani za nova ulaganja u Srbiju.

“Nadam se da će posledica toga biti više sastanka, praktičnih sastnaka, i da mi probamo da zagrlimo taj grčki kapital koji u ovom momentu želi pre svega u oblast energetike, obnovljivigh izvora i poljoprivrede da dođu u Srbiju”, poručio je Bajatović.

Da bi se grčki investitori došli u Srbiju, Bajatović je rekao da za to moraju da se pobrinu srpski privrednici i da to ne može da uradi Vlada Srbije.

On je ponovio da su na sastanku u Atini data čvrsta obećanja da se grčke banke neće povući sa srpskog trzišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: