Tornado odneo krov Doma zdravlja

Nakon poplava, pre nekoliko meseci, Požegu je u popodnevnim satima u subotu pogodio i tornado.

Izvor: B92

Subota, 15.05.2010.

22:32

Default images

Dom zdravlja ostao je bez polovine krova, a na svom razornom putu, ovaj vetar naneo je štetu i na više desetine objekata i voćnjak širom opštine.

Opštinske komisije sutra će izaći na teren, kako bi se sagledale prave razmere štete. Samo par trenutaka bilo je dovoljno da tornado skine polovinu krova Doma zdravlja u Požegi. Tako je ugrožen rad specijalističke, internističke i ambulante fizikalne medicine.

Kiša, koja se najavljuje mogla bi da pričini još veću štete i to ne samo kada je u pitanju arhiva, koja je sada ostala pod otvorenim nebom, kaže direktorka Doma zdravlja dr Vera Matović.

“Ugroženi smo zato što su elektroinstalacije na samom krovu, tako da ukoliko dođe do pojave kiše, može da razmera štete bude još veća. Da ne dođe do kratkog spoja, da se zapali krov koji je ovako izložen direktnom dejstvu spoljašnjih zbivanja“, upozorava ona.

U deliću sekunde Milomiru Milovanoviću pričinjena je šteta na kući u koju se ulaže već decenijama. Koliko je jak bio tornado, on je osetio i na svojoj koži i to u trenutku kada je bio u plasteniku.

“Počelo onako pomalo da pirka u plastenicima i samo odjedanput ja odem uz ogradu i nemam vazduha, ’oću da izdahnem. Bacilo me ovde za ogradu. Stariji sin mi oprema kuću, ’oće da se ženi, da se useli. A ovo kako će ja ne znam. Ja sam u penziji, žena ne radi, deca ne rade nijedno. On radi u Crnoj Gori, nadničar ... ma nemojte me pitati ništa“, kaže Milovanović.

Predsednik opštine Požega Milovan Mićović kaže da je će iz opštinske kase morati da se obezbede sredstva i za one kojima je tornado naneo štetu.

Opštinske komisije sutra će na terenu izvršiti procenu štete, pa će se nakon toga znati i prave razmere razornog destva tornada, koji je pogodio Požegu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: