Dačić za bolju saradnju sa Grčkom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Atini da Srbija želi da unapredi dobru državnu i privrednu saradnju sa Grčkom.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

17:05

Default images

On je istako da posebnu pažnju treba posvetiti pitanjima od strateškog značaja poput zajedničkih projekata u domenu energetike i infrastrukture.

Na grčko-srpskom poslovnom savetu, u čijem radu je učestvovalo 40 predstavnika atinske privredne komore, Dačić je naglasio i da je za Srbiju od suštinskog značaja da stabilizuje prilike u regionu i razvije dobre odnose sa svim susedima.

Po njegovim rečima, Srbija se zalaže i da se sva pitanja moraju rešavati dijalogom i u duhu međusobnog poverenja, navodi se u saopštenju.

Na skupu u Atini učestvovao je i generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, koji je kazaoda bez obzira na krizu u Grčkoj, postoji aktuelan privatni kapital spreman da se ulaže u poslove u Srbiji.

"S druge strane, postojeća ulaganja treba sačuvati, posebno u bankarskom sektoru, jer je to skoro petina svetskog bankarskog sektora", rekao je on, navodi se u saopštenju.

Bajatović je ocenio i da treba reagovati na spekulacije o mogućim problemima u bankarskom sektoru i u pogledu kvaliteta predstojeće turističke sezone u Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: