GSA nezadovoljna odlukom suda

Gej strejt alijansa (GSA) nezadovoljna odlukom suda da odbaci prijavu protiv osnivača i administratora grupe na Fejsbuku koja vređa prava gejeva.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

16:55

Default images

GSA je saopštila da je neprijatno iznenađena odlukom Trećeg opštinskog javnog tužilaštva Beograda da odbaci krivičnu prijavu protiv osnivača i administratora Fejsbuk grupe koja podstiče vređanje gejeva.

U saopštenju se navodi da je GSA danas obaveštena iz tog suda o odbacivanju prijave protiv osnivača Fejsbuk grupe "Stop pederima!!!Gej parada nikad u Srbiji!!!" Jovana B. iz Beograda, Božidara K. iz Sremske Mitrovice i Andrije P. iz Niša.

"GSA je veoma neprijatno iznenađena ovom sudskom odlukom, pre svega jer se nedavno pokazalo da se u drugim slučajevima pretnji preko Fejsbuka može reagovati efikasno i u skladu sa zakonima. Pitamo se da li su Ustav i zakoni isti za sve građane Srbije", kaže se u saopštenju.

GSA je 2. juna 2009. godine podnela krivičnu prijavu zbog osnovanjatu grupe na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: