Priprema Fijatove fabrike za rad

U Fijatovoj fabrici automobila uklanja se stara oprema, postavljaju se novi podovi, krovovi i instalacija kao priprema za novu tehnologiju proizvodnje.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

10:23

Default images

Nova proizvodnja bi trebalo da počne krajem 2011. Samo u ovoj godini u hale i fabrička postrojenja biće uloženo preko 100 miliona evra. Nova oprema u Kragujevačku fabriku automobila, stiže polovinom sledeće godine. Do tada, fabrika mora biti spremna, a menja se sve, objašnjava Aleksandar Ljubić iz ministarstva ekonomije.

„Nažalost naša fabrika je bila jako stara, i kada su ušli projektanti ispostavilo se da će morati da se menja sve. Mi bukvalno menjamo i instalacije koje su bile unutar hala, tako da ono što je ostalo od nekadašnje Zastave su goli zidovi“, kaže Ljubić.

Prva faza pripreme je završena. Osim zamene kompletnih instalacija, u krugu fabrike biće zamnejeni podovi i krovovi na svim objektima u krugu. Aleksandar Ljubić kaže da je u međuvremenu završeno i postrojenje za preradu otpadnih voda

„Fabrika se prostire na oko 200 hektara. Toliko veliki operativni poduhvat skoro nije rađen u republici Srbiji, a pogotovo što su nama rokovi vrlo kratki, ona mora da proradi krajem iduće godine“, dodaje Ljubić.

Italijanska kompanija još krije informaciju o automobilu koji će se proizvoditi u kragujevačkoj fabrici, ali ne i planirane kapacitete proizvodnje. Kako Fijat očekuje, iz ove fabrike godišnje bi trebalo da izađe oko 300 000 vozila. Sa početkom proizvodnje, očekuju se i nova zapošljavanja u preduzeću Fijat automobili Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: