"Štrajk u gimnaziji nelegalan"

Štrajk u gimnaziji u Požarevcu je nelegalan, jer je odluka Školskog odbora o imenovanju direktorke zasnovana na zakonu, kaže ministar prosvete Žarko Obradović.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

09:22

Default images

"Izbor direktora je po zakonu, štrajk nije po zakonu. Suština je da su deca žrtve u ovom slučaju", rekao je Obradović za Radio- televiziju Srbije. On je pozvao zaposlene da rade svoj posao i najavio da će u suprotnom biti "preduzete odgovarajuće mere u skladu sa zakonom".

Zaposleni u Požarevačkoj gimnaziji počeli su štrajk prošle sedmice jer se protive odluci Školskog odbora da za direktora bude izabrana Andrejana Milić, koja ne radi u toj školi.

Sindikat zaposlenih u Požarevačkoj gimnaziji traži da se poništi konkurs na kojem je bez podrške Nastavničkog veća za direktorku izabrana Milićeva, a Školski odbor traži da ona preuzme dužnost.

Profesori kažu da imenovanje nove direktorke, za koju su glasali predstavnici grada Požarevca, ima "političku pozadinu".

Predsednik Školskog odbora Slobodan Jović, koga je u to telo delegirala gradska uprava Požarevca, rekao je ranije da je imenovanje nove direktorke potvrdilo Ministarstvo prosvete Srbije i da zakon mora da se poštuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: