Francuska: Poginuo na Fejsbuk žurci

21-godišnji mladić preminuo od povreda zadobijenih na velikoj žurci organizovanoj preko društvene elektronske mreže Fejsbuk u gradu Nantu, na zapadu Francuske.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.05.2010.

22:57

Default images

Do nesrećnog slučaja je izgleda došlo kada je pripiti mladić pokušao da se spusti niz gelender na stepenicama mosta u centru grada i pao na glavu, javio je Rojters. Takozvana "Fejsbuk aperitiv žurka", koja se organizuje na otvorenom prostoru, uz dosta pića, organizovana je sinoć ne samo u Nantu, već i u Monpelijeu, na jugu Francuske.

Na poziv na obe žurke odazvalo se skoro 20.000 ljudi, po 10.000 na svakoj od njih. Iako su gradske vlasti Nanta, kada su saznale za zabavu, zabranile prodaju i dostavu alkohola, to naređenje nije moglo da se izvrši zbog velike gužve.

Ovakve zabave postale su veoma popularne u Francuskoj u poslednjih šest meseci.

Međutim, pretvorile su se u ogromne pijanke, izazivajući zabrinutost vlasti, koje pokušavaju da spreče širenje fenomena.

U Nantu je pomoć pružena 93 učesnika žurke, uglavnom zbog trovanja alkoholom, od kojih je 57 moralo da bude hospitalizovano. Među ovim osobama bilo je i maloletnika starih 14 i 15 godina.

Ukupno je 42 ljudi privedeno zbog prodaje narkotika, krađa i nasilja. Jedan policajac je lakše povređen, saopštile su lokalne vlasti.

U Monpelijeu nisu zabeleženi incidenti sa tragičnim ishodom.

Preko Fejsbuka zakazana je već sledeća žurka - 23. maja u Parizu na Marsovim poljima, blizu Ajfelove kule.

Pariska policija je, takođe preko Fejsbuka, organizatorima poslala upozorenje da je okupljanje ilegalno, kao i opijanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: