Vujanović: Nisam bio u Beogradu

Filip Vujanović demantovao je pisanje podgoričke štampe da se u Beogradu tajno sastao sa predsednikom Tadićem.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2010.

19:30

Default images

Podgorički dnevnik "Vijesti" objavio je danas da je predsednik Crne Gore Filip Vujanović boravio nedavno u "tajnoj poseti" Beogradu i tom prilikom se sreo sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Pozivajući se na izvore bliske državnom vrhu, "Vijesti" navode da se "ne zna šta je bila tema razgovora dvojice predsednika, kao i da Vujanović o tom susretu nije informisao državi vrh".

Vujanović je negirao tu informaciju i podgoričkom dnevniku rekao da "u kontinuitetu intenzivno komunicira" s Tadićem "u cilju afirmacije odnosa dve države" kao i da se sa preedsednikom Srbije poslednji put sastao 9. maja u Moskvi, na ruskoj proslavi Dana pobede nad fašizmom.

"Dugo smo razgovarali o problemu i preneo sam uverenje da postoji potpuna spremnost Crne Gore za punu saradnju sa Srbijom kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala", kazao je Vujanović za "Vijesti".

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić rekao je danas da ne zna da li je predsednik Vujanović nedavno tajno posetio Beograd.

Krivokapić je novinarima u Skupštini Crne Gore rekao da ne vidi nijedan razlog za tajne posete istakavši da državni vrh te zemlje ima redovne konsultacije o spoljnoj politici i da su, kako je rekao, poslednje bile sredinom marta i krajem aprila.

“Nisam dobio informaciju da je Vujanović bio u nekoj poseti Beogradu, tim pre što smo dogovarili moju posetu Srbiji. Tako da ne mogu da potvrdim tu informaciju", rekao je Krivokapić.

Krivokapić je ukazao da građani Crne Gore treba da znaju kako je unapređenje odnosa cilj svih država u regionu i da tu nema ništa da se skriva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: