Oživljavanje industrijskih centara

Vlada Srbije usvojila Program oživljavanja industrijskih centara i nerazvijenih područja.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2010.

17:22

Default images

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Program za oživljavanje velikih industrijskih centara - Niša, Zaječara, Kraljeva i Novog Pazara, i devastiranih područja čiji je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka.

U okviru ovog Programa doneta je odluka o preseljenju sedišta Fonda za razvoj u Niš i Nacionalne agencije za regionalni razvoj u Zaječar, a kako je navedeno, cilj Programa za oživljavanje velikih industrijskih centara jeste smanjenje regionalnih razlika, kroz oživljavanje proizvodnje, otvaranje novih fabrika i radnih mesta.

Na današnjoj sednici doneta je i Uredba o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, zahvaljujući kojoj bi trebalo da se poveća interesovanje potencijalnih investitora.

Vlada je donela Uredbu o korišćenju podsticajnih sredstava za podršku razvoju organske proizvodnje za 2010. godinu, kao i Uredbu o izmenama i dopunama uredbe o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava za ruralni razvoj kroz investicije u poljoprivredna gazdinstva za proizvodnju mleka i proizvodnju mesa u 2010. godini.

Usvojen je i Predlog zakona o izmeni zakona o ratifikaciji Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda sa pratećim protokolima, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Usvojena je Odluka o otvaranju Budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom, a vlada je na današnjoj sednici osnovala i Savet za dijasporu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: