Robinson o generalu Krstiću

Predsednik Haškog suda Patrik Robinson od Velike Britanije je tražio informacije o slučaju generala Radislava Krstića kao i njegovo premeštanje u drugi zatvor.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.05.2010.

13:11

Default images

Kako je rekao šef vladine kancelarije za saradnju sa Tribunalom Dušan Ignjatović, Robinson je to učinio reagujući na zahtev iz Beograda kojim je traženo premeštanje Krstića. Ignjatović je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetno brze reakcije predsednika Haškog suda koji je od engleskih vlasti tražio punu informaciju o incidentu u kojem je povređen Krstić.

Prema rečima Ignjatovića, Robinson je obavestio nadležne u Beogradu da je od britanskih vlasti zatražio punu informaciju o "slučaju generala Krstića", kao i njegovo premeštanje u zatvor neke druge zemlje, uključujući mogućnost premeštaja u pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu.

General Vojske Republike Srpske Radislav Krstić (62) brutalno je pretučen u svojoj zatvorskoj ćeliji. Njega su napala trojica zatvorenika - muslimana nanevši mu teške povrede i posekotine po licu i vratu.

Krstić, koji u britanskom zatvoru Vejkfild, u Zapadnom Jorkširu, služi zatvorsku kaznu na koju ga je osudio Haški sud, je posle lekarske pomoći u civilnoj bolnici vraćen u zatvorski stacionar, gde je u potpunosti izolovan.

Krstićeva odbrane saopštila je tim povodom da to nije bio prvi incident i pokušaj napada na Krstića od njegovog premeštanja u zatvor Vejkfild, o čemu je on u više navrata obaveštavao Međunarodni sud za ljudska prava u Strazburu.

Krstić je osuđen na 35 godina zatvora zbog pomaganja u izvršavanju genocida u Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: