Ljajić o poseti Bramerca

Rasim Ljajić je izjavio da će tužioca Serža Bramerca informisati o svim aktivnostima u vezi sa potragom za preostalim haškim optuženicima.

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2010.

12:36

Default images

"Danas ćemo podvući crtu nakon jednog perioda saradnje. Informisaćemo tužioca Bramerca o svim aktivnostima na tom polju i očekujem da ćemo u junu imati pozitivan izveštaj o saradnji Srbije sa Hagom“, rekao je Ljajić. Predsednik Nacionalnog saveta je rekao da će se sa Bramercom, koji dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji, sastati sutra i da očekuje "uspešne razgovore".

Kao razlog za očekivanje pozitivnog izveštaja, Ljajić je naveo dobru saradnju Srbije sa Haškim tribunalom.

"U pogledu operativne potrage za haškim optuženicima redovno smo informisali istražitelje i tužilaštvo Tribunala", rekao je Ljajić.

Dodao je da Srbija nema nijedan nerešen zahtev u pogledu administrativne saradnje koja podrazumeva dostavljanje dokumentacije, pristup arhivama i dostupnost svedoka.

To se, kako je naveo, dešava prvi put od postojanja Nacionalnog saveta za saradnju.

Pozitivno je rešeno više od 1.900 zahteva koji su stigli iz Tribunala.

Ljajić nije želeo da iznosi detalje u vezi sa potragom za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem, koje će preneti Bramercu, jer to, kako je rekao, nije tema za širu javnost.

Bilo bi neozbiljno da se o tome govori javno. Javnost treba da bude obaveštena kada taj posao bude okončan, rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: