O stadionu Partizana 9. juna

Suđenje po tužbi Ministrstva odbrane protiv Jugoslovenskog sportskog društva "Partizan" zakazano je za 9. jun pred Višim sudom u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.05.2010.

12:04

Default images

Portparolka suda Dušica Ristić je precizirala da je ovaj spor, koji je pokrenut još 1997. godine pred Drugim opštinskim sudom, 1. januara 2010. prešao u nadležnost Višeg suda, posle uspostavljanja nove pravosudne mreže.

Ministarstvo odbrane je na osnovu ovlašćenja Republičkog javnog pravobranioca 20. marta 2007. godine protiv Sportskog društva "Partizan" obnovilo tužbu koja je prethodno bila podneta 19. novembra 1997. godine.

Tužba je podneta radi utvrđivanja ništavosti i neproizvođenja pravnog dejstva ugovora o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u društvenoj svojini bez naknade koji je 28. marta 1990. zaključen između tadašnjeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu i JSP ''Partizan''.

Ugovor se odnosi na fudbalski stadion, veslački klub, odbojkaški i košarkaški teren na Kalemgdanu.

Tokom obnovljenog postupka Drugi opštinski sud je 8. jula 2009. doneo privremenu meru kojom je određena zabrana "Partizanu" za raspolaganje i otuđenje svih pomenut objekata, do pravosnažnog okončanja ovog parničnog postupka.

Okružni sud u Beogradu odbio je 7. oktobra prošle godine žalbu "Partizana" i potvrdio odluku Drugog opštinskog suda o privremenoj meri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: