SMS poruke zatvorenika na "Farmi"

Uprava za izvršenje sankcija navodi da su se tokom "Farme", na kajronu na kome se objavljuju SMS poruke, pojavile poruke rodbine upućene pritvorenicima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.05.2010.

16:09

Default images

Uprava navodi da se pojavljuju i poruke koje pritvorenici šalju prijateljima i poznanicima. Uprava je zbog toga izdala naredbu da se u svim zatvorima pojačaju mere kontrole nedozvoljenog posedovanja mobilnih telefona pritvorenika, a televiziji "Pink" je skrenula pažnju da ne emituje poruke pošto na taj način ometa krivične postupke koji će biti ili su već u toku.

Dopisivanje pritvorenika sa porodicom i prijateljima registrovao je Dežurni operativni centar Uprave, koji tokom 24 sata prati sva dešavanje na nivou izvršenja krivičnih sankcija i o tome odmah obavestio direktora Uprave.

Uprava u saopštenju objašnjava da se u okviru našeg sistema nalaze i lica lišena slobode na izdržavanju kazne koja, u skladu sa zakonom, imaju tretman koji im omogućava telefonsku komunikaciju preko Halo govornica koje su instalirane po zatvorskim ustanovama.

Lica u takvom tretmanu imaju i mogućnost korišćenja pogodnosti poseta porodicama tokom vikenda i praznika, pa im je i to mogućnost za nesmetanu upotrebu sredstava za komunikaciju.

Kao i do sada, Uprava nastavlja da prati sva dešavanja vezana za sistem izvršenja krivičnih sankcija.

Televizija "Pink" saopštila je da je sa predstavnicima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dogovorila da ubuduće filtrira SMS poruka za koje je očigledno da su namenjene komunikacije između pritvorenika i njihovih porodica ili prijatelja.

Predstavnici "Pinka" i Uprave dogovorili su i stalnu saradnju u cilju filtriranja i onih poruka koje u sebi sadrže prikriveni pokušaj komunikacije sa pritvorenim licima.

Direktor Uprave Milan Obradović izrazio je svoju zahvalnost Televiziji "Pink" na brzoj reakciji i kooperativnosti koja je pokazana u ovom slučaju, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: