Smiljanićeva: Konflikt interesa

Američki ”Sitigrup global markets“ se nalazi u konfliktu interesa, tvrdi bivša ministarka za telekomunikacije Aleksandra Smiljanić.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

16:55

Default images

Ona je izjavila da je američki “Sitigrup global markets“ (Citigroup), koji je jedini dostavio ponudu na tenderu za izbora savetnika za privatizaciju “Telekoma“, u konfliktu interesa.

Smiljanićeva je na konferenciji za novinare, nakon skupštine Konferencije slobodnih sindikata, kazala da je ta američka firma koorporativni broker “Dojče Telekoma“, koji važi za najozbiljnijeg potencijalnog kupca.

Ona je dodala da ju je "vrlo zbunilo" što se na tender nije prijavila ni jedna druga kompanija i dodala da je u ovoj situaciji, kada je u konfliktu interesa, neprihvatljivo da američka kompanija bude savetnik u privatizaciji.

Opširnije o ovoj temi čitajte na našoj stranici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: