Iran:Robija i bičevanje za novinara

Sud u Iranu osudio je novinara američkog nedeljnika “Njusvik“ u odsustvu, na 13 godina robije i 50 udaraca bičem, potvrdio je njegov advokat Saleh Nikbakht.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

16:51

Default images

Nikbakht je naveo da je novinar Maziar Bahari, koji ima dvojno - iransko i kanadsko državljanstvo, osuđen i da je iranski sud presudu verovatno doneo početkom maja, ali da još uvek nije zvanično upućena na njegovu advokatsku kancelariju, prenela je agencija AP.

Bahari je proveo četiri meseca u pritvoru pošto je, uz plaćanje kaucije pušten na slobodu prošlog oktobra i dopušteno mu je da napusti Iran kako bi se pridružio supruzi Britanki u Londonu.

Američka agencija navodi da je Bahari bio jedan od, na desetine političkih ličnosti i aktivista kojima je suđeno posle nasilnog prekida protesta koji su usledili posle spornih predsedničkih izbora u Iranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: