Na derbiju vođa za kojim se traga

Milorad Veljović kaže za B92 da je policija na stadionu videla navijača Partizana za kojim je raspisana potraga, ali da nije imala osnova da ga uhapsi.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

16:22

Default images

Jedan od vođa navijača Partizana, Miloš Radisavljević Kimi, za kojim je u decembru prošle godine raspisana policijska potraga, viđen je pre tri dana na fudbalskoj utakmici na stadionu Partizana. Direktor policije Milorad Veljović kaže da je i policija videla Radisavljevića na stradionu, ali da nije imala osnov da ga hapsi.

Za Radisaljevićem je, podsetimo, raspisana potraga zbog incidenta koji se desio na stadionu kada su navijači Partizana skandirali autorki “Insajdera” Brankici Stanković: "Otrovna si kao zmija proći ćes k’o Ćuruvija". Uz takvo skandiranje navijači su šutirali i proboli plastičnu lutku koja je predstavljala Stankovićevu.

Ministar policije Ivica Dačić je obavestio javnost u decembru prošle godine da je za Milošem Radisavljevićem raspisana policijska potraga i da je on u bekstvu. Tada je, zbog pretnji upućenih novinarki B92 Brankici Stanković sa tribine Partizanovog stadiona, uhapšeno 11 osoba. Posle sprovedene istrage, protiv šestorice je podignuta optužnica.

Zanimljivo je da Radisavljević nije bio na optužnici, a da je za njim, upravo zbog tog događaja, raspisana potraga.

Na sajtu Partizanovih navijača tako je objavljena njegova fotografija ispod koje je čak i napisano: "Povratak opravdano odsutnih".

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je za B92 da je policija znala da je Radisavljević na tribinama i da je od dežurnog tužioca i sudije tražila objašnjenje kako da postupi.

"Mi smo to lice, na dan odigravanja utakmice Zvezda - Patizan, videli na stadionu. Obzirom da je pre par dana sudija odbacio zahtev tužioca za krivičnu prijavu koja je podneta protiv njega zbog ugrožavanja bezbednosti Brankice Stanković, da se tužilac žalio, da je jednostavno nastao jedan pravni vakuum. Mi smo već konsultovali dežurnog istražnog sudiju i tužioca i zbog toga nismo priveli navedeno lice. Ali to ne znači da nakon određenog vremena, kada sudija i tužilac reše taj problem, on neće biti priveden", kaže Veljović.

Na snimku sa utakmice jasno se vidi da se vođa navijača Miloš Radisavljevic Kimi, za kojim je prema rečima ministra policije raspisana potraga, šeta ispred policajaca.

Podsetimo, u poslednjem “Insajderu” je između ostalog objavljen i mehanizam funkcionisanja navijačkih grupa, gde je opisano i da grupe navijača nikada ne rade ništa bez naređenja vođe. U međuvremenu, pismom se redakciji B92, oglasio i otac Miloša Radisavljevića, Rade, koji tvrdi da zbog izveštavanja B92 o pretnjama Brankici Stanković, koje je, kako kaže bilo neobjektivno i nedokazano, nije video svog sina "skoro pet meseci".

Rade Radisavljević takođe tvrdi da njegov sin ne samo da nije pevao preteću pesmu Stankovićevoj nego da je upravo on zaustavio pevanje sporne pesme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: