"Neophodna jača saradnja policija"

Direktori policija Srbije i Crne Gore, Milorad Veljović i Veselin Veljović, konstatovali su da je neophodno jačanje policijske saradnje.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

15:09

Default images

Oni su, posle susreta u Beogradu, izrazili spremnost za prevazilaženje problema iz prethodnog perioda. Na sastanku je bilo reči i o slučaju "Šarić", kao i primerima dobre saradnje dveju policija u akcijama "Pink panter" i "Šah mat", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dvojica direktora policija smatraju da je neophodno jačanje saradnje i u pronalaženju osoba za kojima se traga po međunarodnim poternicama, razmeni obaveštenja, operativnih podataka, iskustava, prakse i metode rada, kao i sprečavanju ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

"Izražena je profesionalna spremnost za prevazilaženje nesporazuma i problema koji su u prethodnom periodu opterećivali rad službi na rešavanju više značajnih predmeta", navodi se u saopštenju.

Istaknuto je i da je "od strateškog značaja zajedničko delovanje i saradnja dveju policija kao profesionalnog odgovora na bezbednosne izazove i pretnje u cilju sigurnosti građana regiona".

Zaključeno je da borba protiv organizovanog kriminala treba još više da ojača saradnju dveju policija, "jer samo tako region zapadnog Balkana može biti bezbedan".

Direktor srpske policije Milorad Veljović je naglasio da u regionalnoj saradnji nema prepreka i spornih pitanja i da je to uslov za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala.

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović je istakao da su se na današnjem sastanku dogovorili o maksimalnom pojednostavljenju procedura na graničnim prelazima u jeku turističke sezone, kao i u kontroli železničkog saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: