Ljajić očekuje pozitivan izveštaj

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić očekuje da će izveštaj o saradnji Srbije sa tribunalom biti pozitivan.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

13:47

Default images

"Iskreno očekujem da taj izveštaj bude pozitivan pre svega zato što smo učinili sve da u potpunosti ostvarimo saradnju sa Tribunalom", rekao je Ljajić uoči dolaska Bramerca u dvodnevnu redovnu posetu Beogradu.

Ljajić je istakao da se operativne aktivnosti u ispunjavanju preostalih obaveza Srbije prema Hagu odvijaju svakodnevno i da će to, kao i činjenica da ne postoji nijedan nerešen zahtev u pogledu dokumentacije, arhiva i svedoka, kao i preko 1.900 zahteva na koje je Srbija pozitivno odgovorila, biti dovoljan razlog da izveštaj Bramerca bude pozitivan.

Glavni tužilac Haškog suda bio je poslednji put u Beogradu radi procene napretka Srbije u saradnji sa Tribunalom 5. novembra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: