Kazna zatvora zbog snimanja suđenja

Sud u Beogradu je osudio Gorana Kalajdžića na četiri meseca zatvora i 60.000 dinara jer je kamerom ugrađenom u hemijsku olovku napravio snimke tokom suđenja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.05.2010.

16:58

Default images

Kalajdžić je osuđen zbog krivičnog dela ometanje pravde i on je prvi protiv koga je pokrenut krivični postupak zbog tog krivičnog dela koje je uvedeno prošlogodišnjim izmenama Krivičnog zakonika Srbije. Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, tako da je Kalajdžić osuđen na kaznu ispod zakonskog minimuma.

Istom presudom mu je izrečena i mera oduzimanja predmeta - odnosno sporne hemijske olovke.

Kalajdžić je tokom suđenja priznao da je napravio snimke u toku suđenja svom bratu od tetke i jednom od vođa Zvezdinih "Belgrejd bojsa" Veliboru Dunjiću, koga, kako je tada naveo, nije video dve godine, pa je želeo da ga slika, napominjući da nije imao nameru da ometa suđenje.

Sudsko veće sudije Nebojše Popovića kao olakšavajuću okolnost za Kalajdžića cenilo je to što nije ranije osuđivan, kao i njegovo korektno držanje pred sudom.

Sud je Kalajdžiću, na predlog odbrane, ukinuo pritvor u kom je boravio od izvršenja dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: