Telekom: Jedna prijava za savetnika

Za savetnika za prodaju dela državnih akcija u "Telekomu Srbije" na konkurs se prijavio samo konzorcijum "Siti grup global markets" iz Londona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2010.

08:46

Default images

Tenderska komisija je danas prihvatila njihovu tehničku ponudu, dok će o validnosti finasijske ponude biti odlučeno u roku od 15 dana. Cena usluge vovog konzorcijuma će biti 0,2 odsto vrednosti od prodatih akcija. Vlada Srbije ranije je objavila da namerava da proda polovinu 40 odsto akcija.

Prema ranijim najavama iz Vlade, očekuje se da će tender za prodaju dela akcija "Telekoma Srbije" biti raspisan krajem leta ili početkom jeseni.

Ukupan godišnji obrt ovog konzorcijuma je 25,4 milijarde dolara, a ukupni profit iznosi 4,4 milijarde, objavljeno je na sajtu konzorcijuma.

Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u "Telekomu Srbije" raspisan je 12. aprila, a pravo učešća imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, vrednosti veće od 500 miliona evra.

Kako je ranije navela ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić, finansijski savetnik trebalo bi da odredi optimalni paket akcija za prodaju i predloži vremenski raspored događaj oko raspisivanja tendera.

Tender za prodaju dela akcija "Telekoma Srbije" trebalo bi da bude raspisan krajem leta ili početkom jeseni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: