Vukajlovićeva ostaje na čelu RZZO

Upravni odbor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO), među tri kandidata, izabrao je Svetlanu Vukajlović za direktorku, saznaju “Večernje novosti”.

Izvor: B92

Nedelja, 09.05.2010.

14:35

Default images

Odluka Upravnog odbora upućena je Vladi Srbije na saglasnost. Za mesto direktora RZZO, na javnom konkursu objavljenom u aprilu, pored Svetlane Vukajlović, dosadašnje direktorke kojoj u utorak ističe mandat, prijavili su se diplomirani farmaceut Miloš Knežević i dr Dragan Arsić.

Knežević je do raspada zajednice Srbije i Crne Gore bio u Saveznom sekretarijatu za zdravstvo. Dr Arsić je direktor Zdravstvenog centra u Kraljevu.

Član Upravnog odbora RZZO Stevan Huđi kaže za “Novosti” da je Vukajlovićeva jednoglasno izabrana za direktorku, na osnovu dosadašnjih rezultata rada.

“Za mene lično najveći pomak je potpuna javnost rada RZZO, za čija rukovodstva su se ranije vezivale različite mahinacije. Za pacijente je, naravno, mnogo značajnije uređivanje oblasti prava i povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite. To Vukajlovićevoj ni protivnici ne mogu da ospore”, kaže on.

RZZO finansira rad više od 260 zdravstvenih ustanova, plate za preko 100 000 zaposlenih u zdravstvu i zdravstvenu zaštitu oko 7,5 miliona osiguranika. Zdravstvo Srbije, sa svega 270 evra po stanovniku godišnje za lečenje, najsiromašnije je u ovom delu sveta, ali je zdravstvena zaštita dostupnija nego što je bila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: