Zaječar: Opozicija za smenu Ničića

U Zaječaru je održan miting opozicije na kome je zatražena smena gradonačelnika Boška Ničića i gradske vlasti.

Izvor: B92

Subota, 08.05.2010.

14:50

Default images

Uz mnogobrojne parole poput "Mnogo troška oko Boška", "Pokažimo mu gde je izlaz" ili "Dosta je pranja novca preko pevaljki", predstavnici opozicije prošetali su, uz zvižduke pištaljki, do zgrade Skupštine grada, gde su takođe izrazili svoj protest.

Zoran Andelković, iz Pokreta za promene, istakao je da telefonski računi gradonačelnika mesečno iznose po stotinu hiljada dinara, što je na godišnjem nivou više od prihoda mnogih zaječarskih porodica.

Aleksandar Brajković, predstavnik demokrata, istakao je da ponašanje gradonačelnika Ničića podseća na basnu o cvrčku i mravu.

"Sada ćemo da igramo i pevamo, na Dan grada, uz Seku Aleksić, a naredne zime razmišljaćemo kako da se grejemo. Zato je jedini moralni potez odbornika gradske skupštine da vrate mandate, jer ne zastupaju interese naroda koji ih je birao, a gradonačelnik da podnese ostavku", rekao je Brajković.

Stefan Zankov, poverenik Srpske napredne stranke za zaječarski okrug, rekao je da Zaječar zaslužuje bolju vlast, ekonomski napredak, a dobri đaci stipendije.

"Sada se iz budžeta izdvaja dva puta više novca za skupe rukometašice i pevače nego za infrastrukturu i školstvo", rekao je Zankov.

Jovan Penčić, predsednik Opštinskog odbora DSS-a, istakao je da niko do sada nije uspeo da okupi ovako različite stranke na istom zadatku kao Ničić.

"Okupila nas je neodgovorna, štetočinska vlast, koju želimo da promenimo", rekao je Ničić.

Kako su na mitingu istakli predstavnici zaječarskih opozicionih partija, gradonačelnik koji zloupotrebljava decu u političke svrhe ne zaslužuje da bude više na toj funkciji.

Naime, kako su istakli, protestni skup trebalo je da bude održan na samom Trgu oslobođenja, ali je odlučeno da se preseli preko puta, zbog toga što je gradonačelnik na to mesto poslao omladince da spreče okupljanje.

Na vlasti u opštini Zaječar je koalicija koju čini Pokret "Živim za Krajinu" Boška Ničića, G17 plus i SPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: