Španija zatvorila 19 aerodroma

Španski vazduhoplovni zvaničnici saopštili da je 19 aerodroma u toj zemlji, uključujući i Barselonu, zatvoreno zbog širenja oblaka vulkanskog pepela sa Islanda.

Izvor: B92

Subota, 08.05.2010.

14:20

Default images

Vazduhoplovna agencija AENA saopštila je da su aerodromi na severu zatvoreni i da će tako biti do 20 časova večeras po lokalnom vremenu, preneo je AP. Među zatvorenim aerodromima su i Santijago, Vigo i Bilbao. Španska agencija AENA saopštila je da je danas do podneva otkazano više od 670 letova.

Veliki oblak vulkanskog pepela koji se proteže na 2.000 kilometara duž severnog Atlantika doveo je do izmene pravca velikog broja letova između Severne Amerike i Evrope, saopštili su ranije danas zvaničnici.

Meteorolozi prognoziraju da će oblak dima, koji izbacuje vulkan ispod glečera Ejafjalajokul na Islandu, danas doći do južnih delova Grenlanda i severozapadnih obala Španije, navela je američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: