Pretučen holandski državljanin

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Đura R. (21) iz Beograda jer je u Karađorđevoj ulici 69, fizički napao Denisa Drezaščeka, državljanina Holandije.

Izvor: B92

Subota, 08.05.2010.

13:31

Default images

Kako je u saopštenju MUP-a navedeno, Đuro R. je prošle noći oko jedan sat priveden u prostorije Policijske stanice Savski venac. Drezaščeku su u Urgentnom centru konstatovane teške telesne povrede - prelom leve butne kosti, zbog čega je zadržan na lečenju, kaže se u saopštenju.

Denis Brezavščcek vraćao se oko ponoći ka hostelu na Novom Beogradu. Nedaleko od Ekonomskog fakulteta u centru Beograda, kako kaže, presrela su ga dvojica mladića i bez ikakvog razloga brutalno prebila.

"Tu sam sreo nekog momka i iz čistog mira me je napao on i njegov prijatelj. Gurnuo me je, pa su počeli da me šutiraju dok sam ležao. Ja sam molio, ali oni su i dalje šutirali dok nisu videli 2 policajca i onda su me molili da ja njih ne prijavim“, kaže on.

Denis kaže da ničim nije isprovocirao napad

"Mene su pitali odakle si, nisi odavde, odakle si. Ja sam rekao da sam iz Holandije i onda su postali agresivni prema meni. Ja sam dolazio i pevao sam pesmu "makedonsko devojče“ i ne znam, možda im se to nije sveidelo“, navodi on.

Povređeni mladić odmah je pozvao prijatlje koji su ga prevezli u Urgentni centar, gde su mu konstantovane povrede kuka i stavljen gips.

"Pacijent je dovežen u Urgentni centar 40-ak minuta posle ponoći. Nakon pregleda i dijagnostike lekari su odlučili da ga zadrže na odeljenju ortopedije, jer je došlo do povrede levog kuka. Njegovo trenutno stanje je stabilno, on se dobro oseća, svestan je i komunikativan“, objašnjava portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

Kako nezvanično saznajemo, policija je na licu mesta zatekla četiri mladića i dve devojke koji su legitimisani, ali je zbog učešća u tuči privela dva mladića.

Prema prvim informacijama, radi se o starijim maloletnicima. Međutim, u policiji smo ostali uskraćeni za zvanične informacije o ovom napadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: