Sombor: Prijava protiv direktora

Policiska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv Budimira I, direktora deoničarskog društva "Karema Milosavljević“ zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

17:54

Default images

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni krajem 2006.godine sačinio neistinitu dokumentaciju o kupovini osnovnih sredstava od zaposlenih u preduzeću "Karema Milosavljević" i preduzeća "Stamen Do" Odžaci i samostalne zanatske radnje "Mesar" Bački Gradačac, koji su priložili fondu za razvoj AP Vojvodine prilikom podnošenja zahteva za kredit.

Po osnovu fiktivne prikazane dokumentacije, preduzeću "Karema Milosavljević" je odobren i realizovan kredit na taj način što je iz Fonda u februaru 2007. putem asignacije na račun Samostalne zanatske radnje "Mesar" Bački Gradačac uplaćeno 1,3 miliona dinara, a na račun "Stamen Do" Odžaci iznos od 790.000 dinara dok je na račun preduzeća Carema Milosavcljević uplaćeno pet miliona i 272 hiljade dinara, od unapred navedenih uplata od strane Fonda za razvoj.

Budimir I. je po osnovu fiktivne kupoprodaje osnovnih sredstava, kao fizičko lice sebi i drugom fizičkom licu prisvojio ukupno tri miliona i 940 hiljada dinara.

Osumnjičeni se tereti i za pranje novca, jer je iznos od tri miliona i 140 hiljada dinara uplatio na račun preduzeća kao pozajmicu da bi prikrio poreklo novca.

Istom prijavom su obuhvaćeni i Vesna S. rođena 1968.godine iz Odžaka, osnivač i direktor Stamen do Odžaci, zbog osnovane sumnje da je izvršila krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Prijava je podneta i protiv Milana R. rođen 1948.iz Bačkog Gradačca direktora samostalne zanatske radnje "Mesar" Bački Gradačac zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: