Aranđelovac: Mamograf za bolnicu

Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina su uručili donaciju za opštu bolnicu u Aranđelovcu: mamograf odeljenju radiologije i "topli sto" porodilištu.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

17:49

Default images

Princeza Katarina je istakla da je mamograf, kao deo nacionalne kampanje "Srbija protiv raka", nabavljen zahvaljujući angažovanju "Lajflajn" humanitarne organizacije iz Čikaga i njene Fondacije u Srbiji.

Prema njenim rečima, taj aparat će pomoći boljoj prevenciji i lečenju raka dojke u aranđelovačkoj sredini i smanjenju smrtnost od te opake bolesti, dok će "topli sto" poboljšati uslove za prihvat tek rođenih beba.

"Samo zajedničkim naporima i solidarnošću možemo učiniti da svi naši građani, od najmlađih do najstarijih, imaju kvaluitetnije i bolje lečenje", istakla je princeza Katarina i dodala da i ubuduće aranđelovački Zdravstveni centar može računati na podršku njenog supruga i nje.

U razgovoru sa lekarima i medicinskim osobljem, princeza Katarina je naglasila veoma dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja i navela da je svaka bolnica u Srbiji dobila bar po jedan medicinski aparat iz njene Fondacije, kao i kola za hitnu pomoć.

"Naši lekari su najpametniji na svetu i zato sam vrlo ponosna na njih, jer često rade bez neophodnih aparata i lekova", ocenila je princeza Katarina, nazivajući ih, zajedno sa ostalim medicinskim osobljem, herojima.

Princ Aleksandar i princeza Katarina su obišli i porodilište, novosagrađeni centar za dijalizu, koji je počeo da radi pre tri dana, a princeza Katarina se posebno zainteresovala za zapuštenu i ruiniranu staru bolničku zgradu, koja je pod zaštitom spomenika kulture, a koju je Fond kralja Aleksandra Karađorđevića podigao 1937. godine za siročad iz Prvog svetskog rata.

Direktor Medicinskog centra Cvetko Jeličić je obećao princezi Katarini da će joj dostaviti projekat za revitalizaciju zgrade, jer je ona odmah imala ideju šta tu treba da bude, tako da će saradnja sa Fondacijom princeze Katarine, započeta pre četiri godine donacijom inkubatora i prvog "toplog stola" za bebe, biti nastavljena i u narednom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: